Exempel på safariprogram 6 dagar

Detta är ett exempel på ett skräddarsytt safariprogram till Tanzania. Dock rekommenderar vi att ni läser våra detaljerade safariprogram i pdf format

Dag 1 – Lake Manyara National Park

Lejon i Manyara

Vi startar tidigt på morgonen från Arusha och beger oss mot Lake Manyara National Park som är känd för sin storslagna natur längs med västra kanten av Great Rift Valley. Parken har en stor långgrund sodasjö vilket är ett hemvist för tusentals vadande flamingo. Om du har tur får du även se trädklättrande lejon.

Middag och övernattning på Migunga Forest Camp (Tält med golv och badrum).

 

Dag 2 – Olduvai Gorge

Olduvai Gorge

Efter frukost påbörjar vi vår resa mot Serengeti National Park. Vi lämnar höglandet kring Ngorongoro och Great Rift Valley bakom oss och kör mot slättlandet Serengeti. Vi stannar till vid Olduvai Gorge som är världsberömt för fynden av 3,2 miljoner år gammalt mänskligt fossil. Vi fortsätter genom det platta ändlösa landskapet, där vyn i mellan åt blandas upp av vilda djur. Serengeti är känt för att vara en av världens absolut bästa nationalparker och ett ändlöst antal naturfilmer är inspelade här.

Middag och övernattning på Ikoma Tented camp (Tält med golv och badrum).

Dag 3 – Serengeti

Djurskådning hela dagen i hjärtat av Serengeti National Park i Seroneraområdet. Vi äter vår lunchbox i parken.

Middag och övernattning på Sopa Lodge eller Serena Hotel i Serengeti.

Dag 4 – Serengeti

Djurskådning under dagen samtidigt som vi förflyttar oss tillbaka mot Ngorongoro Conservation Area.

Middag och övernattning på Sopa Lodge eller Serena Hotel i Ngorongoro.

Dag 5 – Ngorongoro Kratern

Idag åker vi ner i Ngorongorokratern som ibland liknas vid Noaks ark, då kratern förmodligen inhyser den största koncentrationen av vilt och troligen den tätaste populationen av rovdjur som lejon, leopard och hyena i hela Afrika. Denna dag kommer att bli oförglömlig då du kommer får bevittna ett skådespel av Afrikas djur med möjlighet att se ”the big five” elefant, afrikansk buffel, noshörning, leopard och lejon.

Middag och övernattning på Jambo lodge i Mto Wa Mbu

 

Dag 6 – Munduli

Idag åker vi till Munduli för att träffa Maasaier och lära oss mer om deras kultur, traditioner samt hur det är att leva i den Afrikanska landsbyggden. Det ingår även en liten vandring med Maasaierna. Munduli hill erbjuder en storslagen utsikt över ”Great Riftvalley” med omgivningar. Maasaierna är en av få stammar i Afrika som håller fast vid sina gamla traditioner. Vi avslutar dagen med att åka tillbaka till Arusha som vi når på kvällen.