Strandpaket

Dag 1 – Stone Town på Zanzibar

Dohw framför Stone Town på Zanzibar

Du checkar in på någon av de vackra hotellen i mytomspunna Stone Town på Zanzibar. Det räcker med att gå ut 10 meter från ditt hotell så har du gått vilse i de svårnavigerade gränderna i denna gamla arabinspirerade stad. Under dagen flanerar du runt i affärer eller sitter och fikar på något cafe i hamnen, för att sedan på kvällen besöka night market där du kan äta grillad seafood med lokalt tillverkad sockerrörs dricka.

Dag 2 – Stone Town och Prison Island

Jättesköldpadda på Prison Island

Idag tar du någon av småbåtarna som är parkerade på stranden i hamnen och åker i ca 30 min till Changuu island (Prison Island). Det är en trevlig utflykt för att besöka öns jättesköldpaddor. Båtturen ger dig även en vacker utsikt över Stone Town från havet.

Dag 3 – Delfinsafari i Kizimkazi

Delfinsafari vid Kizimkazi på Zanzibar

Du lämnar Stone Town tidigt för att åka bil i ca. en timme ner till Kizimkazi på södra Zanzibar. Här äter du din frukost så att du hinner ut till delfinerna innan alla andra turister anländer. Den som vill simma med delfinerna kan hyra snorkel och cyklop på plats. Efter delfinsafarin så åker du till ditt hotell på sydöstra Zanzibar.

Dag 4 – 5 – Slöa dagar på stranden

Stranden på sydöstra Zanzibar

Sol och bad med ev. möjlighet att åka med någon lokal fiskare och snorkla från hans segelkanot innanför barriärrevet.

Dag 6 – hemresa och Jozani Forest

Red colobus monkey i Jozani Forest

Hemresa med kort besök i Nationalparken Jozani Forest som man är tvungen att passera för att komma tillbaka till Stone Town. I Jozani Forest får du göra en walking Safari där du kommer väldigt nära de unika aporna ”Red colobus” som bara finns på Zanzibar. Flyg eller båt tillbaka till Dar Es Salaam för vidare färd till Europa.