Billigt flyg till Tanzania

Om du inför din safariresa till Tanzania vill jämföra flygpriser, så rekommenderar vi en sökning på någon av dessa hemsidor Reseguiden, Flygresor eller Momondo. De jämföra flygpriser på alla de flygbolag som flyger från Sverige till Tanzania i Östafrika.

Ifall det är fullt på flyget till Tanzania eller ifall priset är för högt för flygbiljetten till Tanzania, så kan man även söka flygstolar till Nairobi i Kenya. Det är större konkurrens till Nairobi i Kenya och därför är priserna generellt lite billigare. Dock blir ni tvungna att lägga till en bussresa på 6 tim från Nairobi till Arusha eller extra kostnad för lokalflyg Nairobi till Kilimanjaros flygplats (JRO) i Tanzania.

Flyg till Tanzania

Resrutt Tanzania och Zanzibar 

En typisk safariresa till Tanzania med tillhörande badsemester på Zanzibar utanför Tanzanias östkust, så ser resrutten oftast ut så här:

1) KLM: Stockholm – Amsterdam – Kilimanjaro (JRO) som ligger ca 1h bil från staden Arusha i nordvästra Tanzania. Dahlsafaris hämtar er på flygplatsen.

2a) Inrikesflyg sträckan Kilimanjaro (JRO) till Kisauni (ZNZ) på ön Zanzibar utanför Tanzanias kust flygs utav Precision Air som även är samarbetspartner med KLM och kan bokas på KLM:s hemsida ifall ni väljer “Coastal Aviation.

2b) Alternativt buss Arusha – Dar Es Salaam (8h) och dagen efter (3h) snabbgående båt Dar Es Salaam – Zanzibar, Stone Town.

3a) Snabbgående båt, Stone Town på Zanzibar till Dar Es Salaam i Tanzania. 

3b) Alternativt inrikesflyg från ön Zanzibar till Kilimanjaro eller Dar Es Salaam airport i Tanzania.

4) Hemresa med KLM från Dar Es Salaam eller Kilimanjaro Airport i Tanzania.

Ett annat bra resealternativ för att resa till Tanzania är att ni flyger med Ethiopian Airlines som flyger till Kilimanjaro (KIA) eller Dar Es Salaam i Tanzania via Addis Adeba i Etiopien och sedan direkt hem till Stockholm från Kisauni (ZNZ) på ön Zanzibar utanför Tanzanias kust. Nackdelen med Ethiopian Airlines är att de inte flyger varje dag, vilket KLM gör. Fördelen med Ethiopian är att de oftast är kostnadsfritt att ändra hemresedatum. 

Om du tycker att det blir komplicerat med biljettbokning av flygbiljetter inför din safariresa till Tanzania och Zanzibar, så rekommenderar vi dig att boka genom resebyrån Gibe Travel Agency i Stockholm som har specialiserat sig på billigt flyg till Afrika och Tanzania med Zanzibar.

Både Ethiopian Airlines och KLM tillåter 46 kilo packning. Kontrollera dock denna uppgift med flygbolaget före avresa.

Dahl Tours and Safaris har slutat att sälja flyg mellan Sverige och Tanzania. Numera säljer vi endast inrikesflyg i Tanzania. För dig som resenär blir det billigast ifall du bokar inrikes själv. Dock ställer vi mer än gärna upp ifall det är fullbokat på inrikesflyget i Tanzania. Det finns flera inrikesflygbolag i Tanzania där man inte kan boka över Internet och måste göra det lokalt i Arusha, Tanzania.