Safariflyg och inrikesflyg

Safariflyg i Tanzania på flygfältet Seronera i SerengetiFör att spara både tid och transportsträckor under er safariresa så kan safariflyg nyttjas som flyger till svåråtkomliga och avlägsna platser i bl.a. Serengeti nationalpark. Er safarijeep som normalt är stationerad i Arusha hämtar eller lämnar er vid någon av nedanstående flygfält. Safariflyget flyger normalt sätt från nationalparkerna till den mindre flygplatsen Arusha Airport, som ligger i Arusha. Safariflyg tar normalt ca 3 till 25 passagerare. Det kan ev. behövas en bilresa för vidare transport till Kilimanjaro Airport som ligger ca en timmes bilfärd öster om Arusha för vidare resa till Europa eller Zanzibar.

Flera av nedanstående flygbolagen har flygningar vidare till bl.a. Zanzibar och Dar es Salaam från Arusha Airport. Tänk på att safariflyg har begränsade möjligheter att transportera bagage, vilket gör att ni kanske i alla fall måste hämta bagage som ni tvingats lämna på ert hotell i Arusha under er safari.

Safariflyg till Serengeti i Tanzania

Flygbolag med safariflyg i Tanzania

Auric Air
Coastal Aviation
Air Excel
Regional Air

Safariflyg till Serengeti nationalpark med flygfält

Grumeti – Nordvästra korridoren av Serengeti i anslutning till Grumetifloden och Grumeti Tented Camp.
Sasakwa – Grumeti Reserv i området norr om Serengetis nordvästra korridor.
Seronera – Mitt i Serengeti i närheten av Seronera Wildlife Lodge.
Lobo – Serengeti nationalparks nordöstra del. I närheten av Lobo Wildlife Lodge.
Kleins Camp – Vid slutet av Serengetis norra korridor precis utanför nationalparksgränsen på den östra sidan. Ligger väldigt nära gränsen till Maasai Mara i Kenya.
Kogatende – Vid slutet av Serengetis norra korridor längs med Marafloden. Ligger väldigt nära gränsen till Maasai Mara i Kenya.
Serengeti South – Vid Moru Kopjes som ligger i södra Serengeti mellan Naabi Hill gate som är huvud entren till Serengeti och Seronera som ligger i mitten av Serengeti.
Ndutu – Flygfältet ligger i Ngorongoro Conservation Area precis utanför Serengetis södra gräns.

Safariflyg till Lake Manyara nationalpark

Lake Manyara – Kanten av Rift Valley ovanför staden Mtu wa Mbu som ligger i anslutning till Lake Manyara nationalpark.

Safariflyg till Tarangire nationalpark

Kuro – I anslutning till Tarangire nationalpark.