Safaripaket med vandring

Dag 1 – Ankomst till Arusha

Ankomst till Kilimanjaro Airport

Vi kommer och hämtar Er från Kilimanjaro airport och skjutsar Er till Arusha där ni äter middag och övernattar på Ert hotel. Bilfärden tar ca. 1h.

 

 

Dag 2 – Mount Meru

Mount Meru i Arusha

Vi kör 6km från Arusha mot Mount Meru, vi gör idag en vandringssafari (ca 5km) till foten av Mount Meru som är det andra högsta berget i Tanzania, vi besöker även en Maasai by. Maasaierna är en av de få återstående stammarna i Afrika som fortfarande lever enligt sina gamla traditioner. Vandringen tar oss hela vägen till en utsiktsplats där vi ser hela Arusha. Vi besöker en traditionell Maasai bushdokor som förklarar och visar oss hur de använder olika traditionella örter. Vi äter lunch hos en lokal Maasai familj och nu får du smaka traditionell afrikansk mat.
På sen eftermiddagen vandrar vi tillbaka för att äta middag och övernatta på ditt hotell i Arusha.

Dag 3 – Tarangire National Park

Leopard i Tarangire National Park

Efter frukost tar vi med oss vår lunchlåda och åker till Tarangire National Park för djurskådning. Tarangire är en av de mer spektakulära parkerna i norra Tanzania och då speciellt under den torra perioden när djuren kommer in från den kringliggande Maasaistäppen. Den här parken har ca 6000 elefanter på 2600 km2 vilket är den största koncentrationen av Elefanter i hela Afrika. Denna park är även känd för stora kattdjur som Lejon, Leopard och Gepard. Andra gräsätare som Gnu och Zebra dominerar.
Middag och övernattning på camping eller hotell/lodge.

Dag 4 – Ngorongoro-kratern

Svart Noshörning i Ngorongoro-kratern

Vi kör iväg på en heldags tur till den världsberömda Ngorongoro-kratern. Ngorongoro krater brukar ibland kallas för edens lustgård eftersom det finns så mycket olika djur och man kommer nära dem. Här finner vi det som brukar kallas för ”the big five” d.v.s. Buffel, Leopard, Elefant, Lejon och den sällsynta svarta Noshörningen. Vi kör brant ner 600m från kraterns kant ner till kratergolvet för djurskådning. Vi åker runt på kratergolvet hela dagen och tittar på djur tills vi på eftermiddagen drar oss tillbaka till vårt hotell/lodge vid ”Great African Rift Valley” .

Dag 5 – Arusha National Park

Zebror i Arusha National Park

Vi åker till Arusha National Park och gör en vandringssafari, där vi eskorteras av beväpnade parkvakter. Du kommer idag komma nära vilda djur som Giraff, Buffel, Bushbuck. Det finns mer än 200 olika fågelarter i denna park och den unika “Black and white Colobus monkey”. Parken är känd från djungelfilmen Hatari med bl.a. John Wayne. Alternativt kan ni göra kanotsafari eller djurskådning från bilen. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Arusha för middag och övernattning på hotel/lodge.

 

Dag 6 – Hemfärd

Fly hem från Kilimanjaro International Airport

Vi kör tillbaka Er till flygplatsen för vidare transport hem eller till Zanzibar.