Visum till Tanzania och Zanzibar

Tanzanias ambassad i Stockholm, Sverige ordnar ditt visum till TanzaniaSvenska medborgare måste ha turistvisum för att besöka Tanzania och Zanzibar. Visum till Tanzania kan sökas på Tanzanias ambassad i Näsbypark, Täby utanför Stockholm alternativt i Tanzania eller Zanzibar vid ankomst. Det är samma visum till Tanzania och Zanzibar, då länderna är i federation med varandra.

 Visum avgift

Avgiften för ett turistvisum till Tanzania är för närvarande 500kr. Giltighetstiden för ett turistvisum till Tanzania är 3 månader från visumets utfärdande datum och därför bör inte visumet ansökas för tidigt ifall man avser att stanna en längre period i Tanzania. Ifall vistelsen i Tanzania överskrider tre månader måste en förlängning av ditt visum göras i Tanzania (läs mer om detta i vår broshyr “Visum till Tanzania”). Från 1 Maj 2013 går det enbart att betala visumansökan via ambassadens postgiro konto. Bifoga kvitto på betalning med din visumansökan.

Tanzanias ambassad som utfärdar visum kallas även Tanzania houseTill din visumansökan skall det bifogas två stycken passfoton och ditt svenska pass skall ha en giltighetstid på 6 månader räknat från hemresedatum från Tanzania samt att det skall finnas lediga sidor i passet för att infoga visum och stämpel. Handläggningstiden för ett Tanzania visum är normalt ca 3 dagar, men Tanzanias ambassad i Täby brukar ibland kunna ordna visum snabbare ifall det är kort om tid.

Sök visum i Tanzania

Ett både enklare och billigare alternativ är att ansöka om visum direkt vid ankomst till Tanzania. Att ansöka om visum vid gränspostering i Tanzania kostar 50 US-dollar och det krävs då heller inga fotografier tillsammans med visumansökan. Visumansökan till Tanzania och ZanzibarVisum till Tanzania kan lösas vid alla större gränsposteringar som t.ex. Kilimanjaro International Airport, Dar Es Salaam International Airport samt vid gränsövergången Namanga mellan Tanzania och Kenya ifall du kommer med buss från Nairobi.

Den som åker till Tanzania via Nairobi i Kenya, löser ett transitvisum på flygplatsen i Kenya. Kostnaden för ett transitvisum i Kenya är 10 US-dollar. Transitvisumet utfärdas på flygplatsen i Nairobi och tillåter dig att resa vidare till Tanzania.

Mer information om visum

För mer information om allt som gäller pass, visum, svenska ambassader i Östafrika och olika typer av visum till Tanzania, var god följ länken till vårt informationsblad: Visum till Tanzania

Adress till Tanzanias ambassad i Sverige:
Embassy of Tanzania
Näsby Allé
Box 183 55 Täby
Stockholm,
Sverige

Telefonnummer till Tanzanias ambassad i Sverige:
08-732 24 30
08-732 24 31

Faxnummer till Tanzanias ambassad i Sverige:
08-732 24 32

Öppettiderna för Tanzanias ambassad i Sverige:
Måndag till fredag 09.00-16.00, lunchstängt 12.00 till 13.00
E-post och hemsida till Tanzanias ambassad i Sverige är:
mailbox(at)tanemb.se
www.tanemb.se

Länk till Tanzanias ambassad i Sverige med formulär för visumansökan till Tanzania och Zanzibar