Nationalparker i norra Tanzania

off road körning inne i Tarangire NationalparkEftersom vi vill ha en närhet till safariområdena, så har vi specialicerat oss på Arusha i norra Tanzania, samt på Dar es Salaam regionen i östra Tanzania. Det innebär att vi i huvudsak koncentrerar oss på följande nationalparker i Arusha regionen:
Serengeti, Ngorongoro kratern, Lake Manyara, Tarangire, Arusha nationalpark, Kilimanjaro, Lake Natron samt Lake Eyasi.
Runt Dar es Salaam erbjuder vi:
Mikumi- och Sadaani nationalpark

Vi har huvudkontor i Dar es Salaam och lokalkontor i Arusha.

Förutom att safariområdena runt Arusha är några av de djurrikaste området i världen så är kommunikationerna utmärkta med många bra vägar och endast 45 minuters bilresa till den internationella flygplatsen “Kilimanjaro International Airport” (JRO) dit bl.a. KLM, Ethiopian-, Qatar- samt Turkish Airways flyger ifrån Sverige. Många uppskattar även att ta en mellandag i Arusha och ladda batterierna efter en lång flygresa.

Elefant i TarangireMånga väljer att åka runt till flera av nationalparkerna på en och samma safariresa. Ifall man vill besöka alla parker i regionen så är det ofta bra att börja med de mindre djurintensiva parkerna som t.ex. Arusha nationalpark innan man kommer till kronjuvelerna som Serengeti och Ngorongoro kratern. Dock har alla parker sin charm och sin speciella karaktär. Om du har begränsad tid och budget, men samtidigt vill se så många djur som möjligt bör du i alla fall få tid till att besöka den otroligt vackra och speciella Ngorongoro-kratern som inrymmer Afrikas Noaks ark på kraterbotten.

Om ni har problem med ryggen eller är lite äldre bör ni vara medvetna om att ifall ni väljer att inkludera Serengeti i ert safariprogram så sker resan ibland på mycket dåliga vägar. Jeepresan till Serengeti kan vara krävande och då är safariflyg ett bra alternativ. Inne i nationalparkerna får inte vägarna asfalteras och därför underhålls dessa grusvägar med vägskrapor. Under och efter regnperioden kan dessa vägar vara mycket dåliga och då framför allt i Serengeti.