Kigamboni, Dar Es Salaam

Stranden i Kigamboni söder om Dar Es SalaamPå södra sidan av ”down town” Dar Es Salaam ligger halvön Kigamboni som man når med en trevlig liten passagerare färja. Båtturen tar bara några minuter då man bara behöver transportera sig tvärs över hamnen i Dar Es Salaam.

Någon kilometer från färjan ligger den trevliga stranden och badorten Mjimwema. I Mjimwema, Kigamboni finns en mycket vacker strand som är en populär utflyktsplats på helgerna för Dar Es Salaamborna och de västerlänningar som bor i Dar. Stranden i Mjimwema är en 7 km lång strand bestående av vit korallsand.

Här finns några populära hotel som Villa Dahl, Sunrise, Kipepeo, South beach eller varför inte hyra ditt egna strandhus med utsikt över Indisk Oceanen.

I Kigamboni kan man roa sig med beachvolleyboll, vattenskoter, kamelridning, utflykter till den närbelägna ön Sinda island och mycket mer. På helgerna så är det oftast ”live music” i något av hotellen.

Det finns långt gångna planer på att hela Kigamboni skall bli ett nytt turistparadis i Dar Es Salaam, med bl.a. nya hotell och golfbanor. Projektet kallas för new Kigamboni Town och finansieras utav utländska investerare tillsammans med Tanzanias regering.

Vill du vet mer om Kigamboni, kontakta oss för mer information. Dahl tours and Safaris har unik inblick i Kigamboni då vi äger egen strandfastighet i Mjimwema.