Hotell vid Ngorongoro-kratern

 Ngorongoro kratern ligger inne i naturområdet Ngorongoro Conservation Area. Hotellen Wildlife Lodge, Sopa och Serena ligger på kraterkanten med en vidunderlig utsikt över Ngorongokraterns golv som ligger 600 höjdmeter nedanför hotellen. Det lilla enkla hotellet Rhino Lodge är ett billigt alternativ, men utan utsikt över kratern.

Under högsäsong kan det vara fullt på hotellen runt Ngorongoro-kratern och då placeras våra gäster i det närbelägna Karatu, där det finns ett antal trevliga lodger.

 Hotell runt Ngorongoro-kratern i Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wildlife Lodge

Trevligt hotell som ligger vid det högsta och brantaste stupet på Ngorongoro kraterns södra sida.

Ngorongoro Wildlife Lodge

Ngorongoro Sopa Lodge

Lyxigt hotell som ligger på Ngorongokraterns östra sida.

Sopa Lodge Ngorongorokratern

Ngorongoro Serena Safari Lodge

Lyxigt hotell som ligger på Ngorongorokraterns sydvästra sida.

Serena Ngorongoro

Rhino Lodge Ngorongoro

Enkelt hotell som ligger på södra änden av kratern. Hotellet har ingen utsikt över krater. Hotellet ordnar ett antal olika vandringar över Ngorongoro Highlands.

Rhino Lodge Ngorongoro
Tältlodger vid Ngorongoro-kratern

Lemala Ngorongoro (Elwana)

Tältcamp med åtta tält på den norra kraterkanten. Campen ligger avsides och kan därför använda den norra reservvägen ner i kratern. Perfekt för fotografer som vill komma ner tidigt på morgonen i kratern och fotografera i morgonljus. Norra änden av kratern är initialt tom på jeepar då alla turister normalt sätt kommer ner i den södra änden av kratern.

Lemala Ngorongoro