Buss Nairobi i Kenya till Arusha i Tanzania

Buss Nairobi i Kenya till Arusha i TanzaniaNär man flyger till den internationella flygplatsen i Nairobi – Kenya, så kan man åka buss till Arusha i Tanzania med ”The Riverside Shuttle Bus”. Bussresan till Arusha tar ca 5tim 15 min  och går via gränsövergången Namanga, där man samtidigt köper sitt visum (50USD) till Tanzania. Bussen släpper av passagerare vid de större hotellen i Arusha.

Se till att förboka resan så att representanten för bussbolaget vet att ni skall åka med från flygplatsen i Nairobi till Arusha. Fråga på flygplatsen efter information om var ”The Riverside Shuttle Bus” stannar och håll ögonen öppna efter deras representant som kommer och hjälper er. Man måste infinna sig minst 15 minuter före avgång.

Busslinjen startar i Nairobi och har bara ett mellanstopp vid flygplatsen, för att sedan direkt fortsätta till Arusha. Ifall ni inte är på plats när bussen kommer, så kommer bussen inte vänta på er.

Priset för enkelresa Nairobi – Arusha är ca 35 USD. Bussbolaget hjälper er vid gränsen med visum. Bussen lämnar normalt flygplatsen i Nairobi klockan 08:15 och 13:45, men kontrollera turlista och pris på ”The Riverside Shuttle Bus” hemsida.